Sommar o Hösten 2010 198

 

Aktiviteter i närområdet


Cykel- och vandringsleder

Vill du ta dig runt i landskapet för egen maskin så går det utmärkt att vandra eller cykla, vilka finns att hyra på turistbyrån Montona Tours  , belägen i Motovun. Ta dig från Rusnjak till någon av agroturismrestaurangerna i dalen till exempel.


Utegym
I närheten av den lilla mataffären och bensinstationen och med springavstånd från huset finns ett stort utegym med 10 olika stationer. Utegymmet ligger i anslutning till en fin lekplats om man vill ta med sina barn när man tränar. Här ligger också den gamla lanthandeln och ett nyöppnat hotell med pool och restaurang som bjuder på en  storslagen utsikt.

 

 
Spa i Motovun, Hotel Kastel

Motovuns finaste hotell uppe i gamla byn. Förutom god mat i restaurangen finns här underbara Spa-möjligheter. Skäm bort dig med en behandling och ett dop i deras härliga inomhuspool.


 

Vinprovning hos Fakin Wines
På fältet söder om Villa Rusnjak finner ni vinodlingarna till en av Istriens mest kända och prisbelönta vin; Fakin Wines. I dalen i den lilla grannbyn Brkac finns vinmakeriet och vinprovning. Här kan ni få träffa ägaren Marco som gärna berättar mer om vinet och låter er provsmaka. 
Passa på att köpa med er ett par flaskor direkt från producenten!

 

 

                                                                                                                                                                                             

Den gamla romerska järnvägen ligger i nära anslutning till huset
Spadag i Motovun, njut av en drink på hotelletss uteservering efteråt
Missa inte vinprovning hos Fakin Wines i Motovun-dalen