Sommar o Hösten 2010 198

 

Många aktiviteter i närområdet


Utflyktståg

Motovun bjuder på fantastiskt fina gamla skogsvägar och stigar runt Motovunberget som leder bort till andra städer och byar, bland annat på de före detta gamla romerska järnvägen som gick från Porec genom hela Istrien (med stopp i bland annat Motovun) till Trieste. Den gamla järnvägsleden ligger ca 500 m från huset och här tuffar utflyktståget förbi med flera roliga och intressanta stopp längs vägen.


Cykel- och vandringsleder

Vill du ta dig runt i landskapet för egen maskin så går det utmärkt att vandra eller cykla, vilka finns att hyra på turistbyrån Montona Tours  , belägen i Motovun. Ta dig från Rusnjak till någon av agroturismrestaurangerna i dalen till exempel.

Utegym
I närheten av den lilla mataffären och bensinstationen och med springavstånd från huset finns ett stort utegym med 10 olika stationer. Utegymmet ligger i anslutning till en fin lekplats om man vill ta med sina barn när man tränar. 
Det finns även en fin lekplats uppe i gamla byn. 

 

Golf
Tyvärr är golfbanan tillfälligt stängd

(Motovuns golfbana ligger precis vid den nordvästra infarten i dalen. Här finns en liten bana med 6 hål, driving range och putting green.

Denna golfbana är perfekt för alla, från nybörjade till proffs.
Ingen golflicens krävs. Klubbor finns att låna.)

 

 
Spa i Motovun, Hotel Kastel

Motovuns finaste hotell uppe i gamla byn. Förutom god mat i restaurangen finns här underbara Spa-möjligheter. Skäm bort dig med en behandling och ett dop i deras härliga inomhuspool.

 

 

                                                                                                                                                                                             

Hoppa på utflyktståget med flera stopp längs vägen
Den gamla romerska järnvägen ligger i nära anslutning till huset
Spadag i Motovun, njut av en drink på hotelletss uteservering efteråt